Dacă ești din Republica Moldova, atunci ai gustat cel puțin odată delicioșii biscuiți de casă, pregătiți de mama sau bunica. Acum pun pariu că ți-ai dori să-i poți pregăti și tu acasă. Din acest motiv, vom prezenta în continuare metoda simplă de a pregăti acești biscuiți.

Dacă în urma articolului vei mai avea întrebări, ni le poți adresa oricând pe pagina noastră: www.facebook.com/VilaRozMoldova sau pe e-mail: info@vilaroz.com.

1. Ingredientele

Pentru pregătirea biscuiților de casă veți avea nevoie de:

  • 1 ou
  • 200 g de zahăr
  • 1 linguriță (de ceai) rasă cu sare (5 ml)
  • 200 g de maioneză de casă (poate fi înlocuită cu maioneză obișnuită)
  • 200 g de margarină
  • făină (cantitatea variază)

** Vei avea nevoie de o mașină manuală de tocat carne și de formele pentru biscuiți.

2. Obținerea gogoșilor

Toate ingredientele enumerate mai sus vor fi amestecate într-un vas și va fi adăugată făină până conținutul obținut nu se mai lipește de mâini la frământare. Făina se adaugă treptat, amestecând continuu.

După obținerea conținutului potrivit, trebuie să formați din aluat aproximativ 9 gogoși (vedeți imaginea).

Gogoșile vor fi puse în frigider pentru 1 oră.  Până gogoșile sunt la frigider, poți pregăti platoul pentru copt, pe care trebuie să-l acoperi cu hârtie pentru copt.

3. Oferirea formei biscuiților

Cum ziceam la început, vei avea nevoie de mașină manuală de tocat carne  și de formele pentru biscuți (vezi imaginea atașată).

Fiecare gogoașă în parte va fi trecută prin această mașină de tocat, conferindu-i forma necesară. Dimensiunea biscuiților trebuie să fie de dimensiunea mâinii (vezi imaginea atașată).

4. Coacerea

Biscuiții vor fi puși la copt pentru aproximativ 20 de minute.

ATENȚIE! Aceștia trebuiesc urmăriți, întrucât pot fi ușor arși, dacă sunt ținuți mai mult. În dependență de temperatura cuptorului tău, timpul de coacere poate fi mai scurt sau dimpotrivă, mai lung.

În final, biscuiții trebuie să arate așa. Poftă mare!

Cu drag pentru tradiții,

Vila Roz